bms چیست

bms چیست

سیستم مدیریت ساختمان یا همان bms سیستمی می باشد که با استفاده از آن میتوان بر تمامی سیستم های الکتریکی ساختمان مانند سیستم های گزمایشی و امنیتی کنترل و نظارت داشته باشید. در واقع بی ام سی مخفف Building Management System یا همان سیستم مدیریت ساختمان می باشد که وظیفه آن مدیریت و کنترل کردن تجهیزات مکانیکی و الکتریکی درون ساختمان می باشد.

اگر به دنبال تحقیق درباره سیستم هوشمند ساختمان هستید و یا میخواهید درباره سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms تحقیق کنید نوشته های این مقاله کمک زیادی به شما خواهد کرد. در ادامه به صورت کلی در رابطه با سیستم مدیریت هوشمند ساختمان صحبت کرده ایم.

به صورت کلی در پاسخ این سوال که bms چیست باید بگوییم بی ام اس در واقع سیستم مدیریت هوشمند ساختمان می باشد که مجموعه ای از سخت افزارها و نرم افزارهایی است که برای مانيتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت های مهم و حياتی در ساختمان مانند کنترل ورود و خروج افراد و درب پارکینگ و همچنین سیستم های گرمایشی نصب می شوند.

bms چیست
bms چیست

ساختمان ها و همچنین خانه های هوشمند همواره از یک مرکز اصلی اطلاعات را دریافت کرده و داده ها را به کاربر منتقل می نماید. در یک خانه هوشمند تمامی بخش های مهم و لوزم خانگی با استفاده از ایترنت اشیاء به یکدیگر متصل میشوند و این امکان را برای کاربر فراهم مینمایند تا بتواند در صورت نیاز قادر به تغییر دادن تنظیمات هر یک از این بخش ها و سیستم ها باشد.

در تمامی ساختمان هایی که هوشمند سازی شده اند یک سیستم مرکزی به نام سیستم مدیریت ساختمان یا همان bms تعبیه شده است تا در برگيرنده تمام سرویس های الکتریکی، مکانيکی و حفاظتی ساختمان بوده و قادر به کنترل و مدیریت بخش هایی همچون سیستم های گرمایش، سرمایش، تهویه مطبوع، آسانسور، نيروگاه برق اضطراری، پله برقی، کنترل روشنایی، دوربين مدار بسته و کنترل تردد و در واقع تمامی بخش های ساختمان باشد.

در ساختمان و خانه های هوشمند از پروتکل هایی همچون zigbee و همچنین knx استفاده میشود که با توجه به نیاز کاربر این پروتکل ها بخش های متنوعی از ساختمان را کنترل می نمایند.

bms چیست

همانطور که در ابتدای مقاله نیز در رابطه با اینکه bms چیست؟ گفته شد، سیستم bms یک سیستم مدیریت و کنترل بخش های الکتریکی ساختمان می باشد که اغلب در خانه های هوشمند به منظور کنترل کردن سیستم های امنیتی تعبیه شده و وظیفه اصلی آن اول کنترل سیستم تاسیسات مکانیکی و دوم تاسیسات الکتریکی ساختمان می باشد.

با استفاده از سیستم میتوانید قادر به کنترل کردن و همچنین تحت نظر داشتن تمامی تجهیزات هوشمند سازی خانه باشید و از هزینه ها و خطر های ناشی از مصرف برق و همچنین انرژی زیاد ساختمان جلوگیری نمایید.

یکی از نکات مهمی که باید در رابطه با سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms بدانید این است که این سیستم مجموعه‌‌ ای از تجهیزات و روش‌ های کنترلی برای کنترل و مانیتورینگ تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان از جمله روشنایی، تهویه مطبوع، سیستم‌های امنیتی از قبیل کنترل تردد و دوربین مدار بسته و … می باشد که با استفاده از رایانه این امکان را به افراد و صاحبان میدهد تا بتوانند از شرایط این سیستم ها و همچنین موقعیت آن ها مطلع شوند.

سیستم مدیریت ساختمان هوشمند (BMS) دارای مزایا و کاربرد های بسیار زیادی می باشد. به عنوان مثال با دارا بودن سیستم bms در ساختمان میتوانید به اسانی تردد را کنترل نموده و از ورود سارقین و افراد متفرقه به داخل ساختمان جلوگیری نمایید.

سامانه مدیریت ساختمان به صورت کلی یک فناوری فوق پیشرفته و کاربردی می باشد که با متصل شدن به شبکه‌های اطلاعاتی، حسگرها و سیستم‌های کنترل، امکان مدیریت بهتر ساختمان ‌ها را فراهم می‌ نماید.

bms مخفف چیست

bms مخفف سیستم مدیریت ساختمان می باشد و شامل نرم افزار، سرور با پایگاه داده و حسگرهای هوشمند است که متصل به شبکه ای با قابلیت اینترنت هستند. در رابطه با کار کرد این سیستم باید بگوییم که در سیستم مدیریت هوشمند ساختمان حسگرهای موجود در اطراف ساختمان، تمامی داده‌ ها و اطلاعات را جمع‌آوری کرده و به سیستم هوشمند BMS ارسال می نماید.

در این سیستم مدیریت هوشمند ساختمان اگر یک حسگر به سیستم داده ها و اطلاعاتی را ارسال نماید که خارج از شرایط از پیش تعریف شده باشد و در واقع بروز یک مشکل را نسان دهد، BMS برای صاحبان یک زنگ هشدار و آلارم ایجاد کرده و افراد را از این مشکل آگاه میسازد.

سیستم اتوماسیون ساختمان (BAS) نیز همان سیستم مدیریت ساختمان می باشد که یک سیستم کنترل مبتنی بر رایانه بوده و در ساختمان‌ها پیاده‌ سازی می‌گردد تا تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان را کنترل و به بهترین شکل ممکن مدیریت نماید.از جمله بهترین مزایای این سیستم کاهش هزینه ها و همچنین کاهش میزان برق مصرفی در ساختمان می باشد.

سیستم مدیریت ساختمان (BMS) یک سیستم کامپیوتری جامع می باشد که برای کمک به مدیریت ساختمان طراحی شده است. پس از نصب، BMS با تمام تجهیزات و سیستم های نصب شده در حال حاضر در ساختمان ارتباط برقرار می کند و به کاربر این امکان را مدهد تا از راه دور قادر به مدیریت بخش های مختلف ساختمان باشد.

نرم افزار bms
نرم افزار bms

نرم افزار bms

با سیستم های مدیریت یکپارچه ساختمان، مالکان می توانند سیستم های اصلی مانند تهویه مطبوع، گرمایش، تهویه، روشنایی یا سیستم های تامین انرژی را نظارت و مدیریت نمایند. یک سیستم BMS خوب با استفاده از نرم افزار خاص خود هر سیستم را به صورت جداگانه یکپارچه می کند و به مالکان امکان کنترل کامل بر هر منبع را هدیه می دهد.

سر و کار داشتن با چندین منبع انرژی مانند برق، گاز و سیستم های امنیتی برای مدیریت ساختمان همواره امری دشوار بوده است. به همین دلیل نصب بی ام اس برای ساختمان یکی از مواردی می باشد که بر وقت و انرژی شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.

یک سیستم BMS با جمع‌آوری داده ‌ها و اطلاعات از حسگرها و تجهیزات ساختمان و پردازش آن ‌ها به صورت مرکزی باعث صدور فرمان‌ هایی برای تنظیم سیستم ‌های ساختمان بر اساس معیارهای از پیش تعریف‌شده و ورودی ‌های کاربر، با استفاده از قطعات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به هم پیوسته عمل می‌ کند و باعث میشود تا به راحتی افراد بتوانند از وضعیت سیستم ها و بخش های مختلف ساختمان مطلع شوند.

در هوشمند سازی هتل و همچنین انواع ساختمان های ویلایی نیز از این سیستم برای کنترل نمودن و مدیریت کردن بخش های مهم استفاده میشود. همچنین به دلیل دارا بودن کاربر های بسیار زیاد و هچنین کاسته شدن از هزینه های ساختمان این سیستم در هوشمند ترین خانه های جهان مورد استفاده قرار گرفته است.

کاربرد سیستم BMS ساختمان
کاربرد سیستم BMS ساختمان

کاربرد سیستم BMS ساختمان

با توجه به گفته های بالا در رابطه با اینکه سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS چیست و چه کاربردی دارد، با یک سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS، یک مدیر یا مالک ساختمان می تواند به راحتی به صورت دقیق و فوق حرفه ای بر عملکرد سیستم ها و بخش های مختلف ساختمان نظارت و کنترلداشته باشد.

در سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms، تمامی اپراتور ها می ‌توانند سیستم‌های جداگانه، مانند عملکرد های نظارت و کنترل برای تهویه مطبوع یا سایر سیستم‌ های مهم همچون سیستم های امنیتی را برای استفاده مؤثر تر از انرژی و کاهش هزینه ‌های ناشی از مصرف برق بهینه نمایند.

با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان، مالکان ساختمان بهترین اطلاعات را از عملکرد ساختمان خود به دست می آورند و آنها را به ساختمان های هوشمند تبدیل می کنند و در عین حال وظایف اداری خود را کاهش و صرفه جویی در انرژی را افزایش می دهند.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms این امکان را به افراد ساختمان میدهد تا به صورت کلی از تمامی شرایط ساختمان از جمله میزان دمای آن و همچین افرادی که داخل ساختمان هستند آگاه شوند و بتوانند قادر به کنترل این موارد باشند.

سیستم bms در سراسر جهان داری کاربرد های متنوع و زیادی می باشد که در این بخش برای شما عزیزان تعدادی از اصلی ترین کاربرد های این سیستم مدیریت ساختمانی را قرار داده ایم:

  • با استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms میتوانید قادر به کنترل حسگر های ورود افراد به داخل باشید.
  • سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms این امکان را به مدیران ساختمان میدهد تا بر مصرف انرژی های ناشی از سیستم های بقی ساختمان آگاه شوند.
  • bms با استفاده از اینترنت و رایانه قادر به مدیریت مامی سیستم های مهم و حسگر های ساختمان می باشد.

یک BMS مدیریت سیستم های هدفمند را برای صاحبان و مالکین ساختمان فراهم می آورد و باعث میشود تا مالکان بتوانند عملکرد فعلی ساختمان را تجزیه و تحلیل کنند و بخش های مختلف ساختمان را مدیریت نمایند.

باید برای داشتن یک ساختمان هوشمند قبل از ساخت و نقشه کشی آن طراحی های لازم برای هوشمند سازی ساختمان انجام شود تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود.

پیشنهاد میشود برای استعلام هزینه هوشمند سازی خانه و همچنین کسب اطلاعات در رابطه با هزینه هوشمند سازی ویلا با یکی از شماره تلفن های ما در فروشگاه همتا تماس حاصل فرمایید.

صرفه جویی در مصرف انرژی، سهولت کارهای ساختمان و همچنین مدیریت در زمان از جمله ویژگی ها و مزایای استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان می باشد.

قیمت سیستم bms
قیمت سیستم bms

قیمت سیستم bms

همانطور که در تعریف bms چیست نیز گفته شد، این سیستم یک سیستم مدیریت ساختمان به صورت هوشمند می باشد که مصرف انرژی یک ساختمان را مدیریت می نماید.

سیستم bms همواره باعث میشود تا در زمان و برنامه ریزی عملیات ساختمان نظارت فوق حرفه ای داشته باشید و قادر به مدیریت خرابی ها و آلارم های ساختمان باشید. به صورت کلی سیستم BMS به اپراتور ها و همچنین حسگر های ساختمان این اجازه را می دهد تا استفاده از تجهیزات خود را بهینه کنند و به کمک یکدیگر باعث کاهش هزینه های ساختمان و کاهش مصرف انرژی شوند.

یکی از تاثیر گذار ترین عوامل بر هزینه طراحی خانه هوشمند، استفاده از سیستم های بی ام اس می باشد. این سیستم ها همواره باعث کاهش هزینه های برقی ساختمان خواهند شد و در واقع بهترین راه حل برای مدیریت جامع و بهینه ساختمان هستند.

قبل از شروع بررسی قیمت این سیستم بهتر است بدانید که بی ام اس در چه بخش هایی قابل استفاده بوده و در چه قسمت هایی از ساختمان قابل استفاده می باشد. از جمله بخش هایی که توسط سیستم BMS قابل مدیریت و کنترل هستند عبارت اند از:

  • سیستم های امنیتی ساختمان
  • سیستم های گرمایشی و سرمایشی
  • سیستم های تهویه هوا
  • چراغ ها و سیستم های روشنایی
  • مدیریت هوشمند پارکینگ
  • و…

قیمت سیستم بی ام اس در واقع بستگی به میزان نیاز شما و همچنین قابلیت های این سیستم متغیر می باشد. در واقع نمیتوان یک عدد مشخصی را به عنوان قیمت سیستم بی ام اس در نظر گرفت چرا که با توجه به منساحت ساختمان و تعداد واحد ها و همچنین کاربرد هایی که دارد این هزینه و قیمت متغیر خواهد بود.

لازم به ذکر است در پکیج خانه هوشمند زیگبی میتوانید سیستم های مختلف مربوط به مدیریت خانه و ساختمان را نصب نموده و از آن ها استفاده نمایید.

آموزش bms
آموزش bms

آموزش bms

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms از بخش های مختلفی تشکیل شده است که با استفاده از رایانه قابل مدیریت و کنترل می باشند. از مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده سیستم هوشمند BMS شامل سنسور های اندازه‌گیری رطوبت، دما، نور، کنتورها و دستگاه‌های اندازه‌گیری مصرف انرژی می باشند.

نحوه کارکرد این سیستم مدیریت ساختمان به این صورت می باشد که ابتدا داده‌های جمع‌آوری شده توسط سنسورها و تجهیزات اندازه‌گیری به کنترل کننده ‌ها ارسال می‌شوند و این کنترل کننده‌ ها نیز بر اساس داده‌های دریافتی، دستوراتی را به دیگر تجهیزات مهم ساختمان مثل سیستم‌های گرمایش و سرمایشی، لامپ‌ها، سیستم تصویه هوا و سیستم های امنیتی و غیره ارسال می ‌کنند.

در خانه هوشمند پاناسونیک و سایر برند های پر فروش مانند خانه هوشمند مکسرون نیز تمامی ابزار و دستگاه ها به یکدیگر متصل بوده و کاربران میتوانند به راحتی با استفاده از تلفن همراه خود قادر به مشاهده آلارم ها و پیام های ارسال شده از این دستگاه ها باشند.

اجرای سیستم مدیریت ساختمان(BMS) دارای چند مرحله ساده می باشد اما بهتر است چنانچه در رابطه با سیستم های هوشمن سازی ساختمان ها و همچنین برنامه نویسی های مربوطه اطلاعی ندارید این کار را به یک فرد ماهر و با تجربه در این زمینه بسپارید.

همانطور که در کتاب و بخش سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms چیست کاروفناوری نهم نیز نوشته شده است، اولین مرحله از آموزش بی ام اس این است که ابتدا نیازمندی ‌های ساختمان و اهداف مدیریتی آن مشخص ‌شوند.

در واقع این نیاز ها شامل تحلیل نیازمندی‌ های انرژی، امنیت، راحتی، و کارایی ساختمان می باشد که ممکن است برای هر مدیر در ساختمان متغیر باشد.

انتخاب نمودن تجهیزات و فناوری دومین و در واقع اصلی تین مرحله از اجرای سیستم بی ام اس می باشد که باید بر اساس نیازمندی‌ های شناسایی شده در مرحله ی اول، تجهیزات و فناوری‌های مناسبی برای BMS انتخاب شوند که شامل انواع حسگر ها و سنسور ها، دستگاه‌های کنترل، نرم‌افزار های مدیریت ساختمان و … می باشند.

در مرحله یبعدی تمامی تجهیزات ذکر شده در بخش بالا نصب و به هم متصل می‌شوند و تنظیمات و پیکربندی‌ های لازم برای عملکرد درست BMS صورت می پذیرد. برنامه ‌نویسی دقیق و حرفه ای نرم‌افزار های کنترل و مدیریت، تنظیمات سنسور ها و حسگر ها و اتصالات میان دستگاه‌ها از جمله اصلی ترین مرحله اجرای سیستم بی ام اس می باشد.

پس از نصب و پیکربندی، سیستم BMS باید تست شود تا اطمینان حاصل شود که همه عملکردها به درستی کار می‌کنند. فراموش نکنید که پس از تست نحوه عملکرد صحیح این سیستم آن را به کاربران به خوبی آموزش دهید و هر ۳ ماه یکبار اقدام به بررسی و چک نمودن عملکرد این سیستم نمایید تا از خطرات احتمالی جلوگیری کنید.

سوالات متداول

سیستم bms چیست؟

سیستم های بی ام اس در واقع همان سیستم های مدیریت ساختمان هستند که به تمامی بخش های مهم و مختلف ساختمان مانند سیستم های امنیتی و حسگر ها متثل شده و باعث کنترل و نظارت صحیح مدیران روی این بخش ها می شوند. داخل مقاله در رابطه با اینکه bms چیست صحبت کرده ایم.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms چیست؟

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms سیستمی فوق العاده حرفه ای و دقیق می باشد که با استفاده از آن میتوانید قادر به مدیریت سیستم های ساختمان باشید.

BMS ساختمان چیست و چه کاربردی دارد؟

BMS ساختمان سیستم مدیریت و نظارت هوشمند یک ساختمان می باشد که از جمله مزایای آن اهش میزان مصرف انرژی و همچنین مدیریت میزان مصرف برق می باشد.

پی بی ام سی چیست؟

پی بی ام سی مخفف مدیریت فرایند کسب و کار می باشد و گاهی افراد آن را با bms که سیستم مدیریت هوشمند ساختمان است اشتباه میگیرند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.