چگالی شیشه | چگالی شیشه سکوریت

چگالی شیشه

یکی از موضوعات مهم که در زمینه مطالعاتی شیشه ها به چشم میخورد مفهوم چگالی شیشه میباشد. اگر نمیدانید چگالی شیشه چیست و با نحوه محاسبه چگالی شیشه در انواع مختلف آشنایی ندارید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. اگر میخواهید در زمینه شیشه تحقیق انجام دهید و به دنبال اطلاعات چالشی در مورد شیشه و تاریخچه آن در ایران و جهان هستید حتما مقاله تاریخ اختراع شیشه را مطالعه کنید.

شرکت همتا یکی از بزرگترین شرکت ها در ایران است که در زمینه تولید و فروش انواع درب اتوماتیک شیشه ای و محصولات شیشه ای همچون شیشه بالکنی، شیشه سکوریت، شیشه لمینت و شیشه لاکوبل فعالیت گسترده ای دارد. شما میتوانید برای خرید انواع این محصولات با همکاران ما از طریق شماره های 02155441450 و 09122552119 تماس بگیرید و مشاوره رایگان نیز همراه با لیست قیمت این محصولات دریافت کنید.

چگالی شیشه چیست
چگالی شیشه چیست

چگالی شیشه چیست

خواص هر ماده ای به دو بخش خواص فیزیکی و خواص شیمیایی تقسیم میشود که چگالی شیشه یکی از خواص فیزیکی این محصول میباشد. در پاسخ به سوال چگالی شیشه چیست ابتدا باید پاسخ چگالی چیست را بیابیم که میتوان در تعریف چگالی اینگونه توضیح داد که چگالی یا Density، جرم حجمی یا جرم ویژه میباشد که با نماد ρ (رو) نمایش داده میشود.

در تعریف چگالی شیشه باید بگوییم چگالی شیشه از 2000 تا 8000 کیلوگرم در مترمکعب میتواند متغیر باشد.

در صورتی که مواد تشکیل دهنده انواع شیشه تغییراتی داشته باشد چگالی شیشه نیز تغییراتی خواهد داشت. به طور کلی چگالی شیشه برحسب نحوه قرار گیری اتم های شیشه در کنار هم و همچنین میزان فشردگی این اتم ها در نحوه چینش میتواند دستخوش تغییرات شود.

اگر نمیدانید مفهوم چگالی شیشه چیست باید بگوییم نسبت جرم بر حجم شیشه نشان دهنده چگالی آن میباشد.

به عبارت دیگر فرمول چگالی شیشه (p) نسبت میان جرم (m) و حجم (v) میباشد و واحد آن کیلوگرم بر متر مکعب (kg/m3) میباشد.

p=m/v

برای ارزیابی کیفیت شیشه میتوان فاکتور چگالی شیشه را در نظر گرفت که برای هر کاربری یک نوع شیشه با خواص و ویژگی های منحصر به فرد و چگالی متفات در نظر گرفته میشود.

مواد اولیه شیشه یکی از مواردی است که در محاسبه چگالی شیشه تاثیر مستقیم دارند. اگر نمیدانید شیشه ها از چه موادی و چگونه ساخته میشوند حتما مقاله شیشه از چی درست میشه را مطالعه کنید.

در بعضی از انواع شیشه مانند شیشه کوارتز چگالی شیشه میتواند کمترین مقدار ممکن در حدود 2000 کیلوگرم بر مترمکعب باشد و در انواعی دیگر مانند شیشه عینک ضد اشعه این چگالی میتواند به مقدار 8000 کیلوگم بر مترمکعب برسد.

چگالی شیشه آهک سودا برابر با 2500 تا 2600 کیلوگرم بر مترمکعب میباشد و انواع شیشه هایی که در آن ها PbO ، Bi2O3 ، Ta2O5 و WO3 به کار رفته است چگالی در حدود 6000 کیلوگرم بر مترمکعب خواهند داشت.

نکته قابل توجه در مورد چگالی شیشه این است که در صورت افزایش دما ترکم شیشه کاهش پیدا میکند.

برای درک بهتر میتوان گفت مثلا زمانی که دما از 20 درجه سانتی گراد به 1300 درجه سانتی گراد افزایش پیدا میکند میزان کاهش چگالی یا تراکم شیشه برابر با 6 الی 12 واحد میباشد.

عوامل موثر بر چگالی شیشه

تا اینجای مقاله به صورت حدودی متوجه شدید چگالی شیشه چند است و با تعریف چگالی شیشه ویکی پدیا آشنایی پیدا کردید اما نکته ای که در مورد چگالی شیشه کریستال مطرح میشود این است که پارامترهای تاثیرگذار بر چگالی شیشه کدامند.

در این قسمت میخواهیم شما را با عوامل موثر بر چگالی شیشه آشنا کنیم. همان طور که در فرمول چگالی شیشه معمولی ذکر شد به طور کلی چگالی از نسبت جرم به حجم به دست میاید پس عوامل موثر بر چگالی شیشه عواملی هستند که بر این دو عامل تاثیر میگذارند.

میزان ضخیم بودن شیشه، کاهش و یا افزایش دما، مواد اولیه و ترکیبات به کار رفته در تولید شیشه، نوع شیشه از جمله موارد تاثیرگذار بر چگالی شیشه هستند.

هرچه دما بیشتر شود و حرارت افزایش یابد تراکم مولکول های شیشه کمتر میشود. از این موضوع تحت عنوان تاریخچه حرارتی یاد میشود که در واقع زمانی که شیشه از درجه حرارت بالا به پایین ترین درجه حرارت تغییر دما پیدا میکند تغییراتی در آن رخ میدهد که با این عنوان شناخته میشود.

یک سری عوامل در حین تولید انواع شیشه وجود دارند که سبب تغییر چگالی انواع شیشه میشود که این عوامل عبارتند از:

  • زمانی که شیشه در حین پخت در سردترین دما قرار میگیرد چگالی پایین تری نسبت به شیشه گرم پیدا میکند.
  • زمانی که دما در حین تولید شیشه ثابت میشود در آن زمان مشخص چگالی شیشه به تعادل میرسد.
  • بعد از وضعیت قبل با خنک تر و سرد تر شدن دما تعادل چگالی دستخوش تغییرات میشود.

امروزه از انواع شیشه ها در امور مختلف استفاده های فراوانی میشود. یکی از کابرد های شیشه ها در بالکن ساختمان ها میباشد. اگر میخواهید مدل های متنوع شیشه های بالکنی را به همراه مشخصات و قیمت شان مشاهده کنید میتوانیدبه صفحه شیشه بالکن مراجعه کنید.

نحوه محاسبه چگالی شیشه
نحوه محاسبه چگالی شیشه

نحوه محاسبه چگالی شیشه

در مورد نحوه محاسبه چگالی شیشه همان طور که در مورد چگالی شیشه علوم هفتم گفته شد این پارامتر از نسبت جرم به حجم به دست میاید. برای محاسبه حجم یا وزن مخصوص شیشه میتوان از روش شناوری استفاده کرد.

در این روش شناوری به یک ظرف مندرج نیاز خواهد بود که در ابتدا باید 10 میلی لیتر در آن آب بریزید. این ظرف مندرج را روی ترازو باید قرار داد و وزن آن را یادداشت نمود.

در مرحله بعد برای محاسبه حجم شیشه به میزان 20 گرم شیشه را در این ظرف باید قرار داد و عدد درج شده که سطح آب به آن رسیده است را باید از 10 میلی لیتر ابتدا تفریق نمود.

عدد حاصل شده برابر با حجم 20 گرم شیشه خواهد بود. در این زمان برای پاسخ به سوال محاسبه چگالی شیشه چگونه است شما میتوانید جرم را بر حجم تقسیم کنید تا عدد حاصل شده را به عنوان حاصل محاسبه چگالی شیشه ارائه دهید.

یکی از کاربرد های شیشه ها در دنیای امروز در انواع درب های اتوماتیک میباشد. در صفحه درب اتوماتیک شیشه ای مدل های متنوع این درب ها به همراه مشخصات و ویژگی هایشان درج شده است که شما میتوانید با مراجعه به این صفحه اطلاعات لازم را در مورد این محصولات کسب کنید.

محاسبه وزن شیشه

محاسبه وزن شیشه از جمله کار های ساده نیست و میتوان با در نظر گرفتن فاکتور هایی مانند ابعاد، ضخامت و نوع شیشه به صورت تقریب وزن شییشه را محاسبه کرد.

بر اساس محاسباتی که از قبل انجام شده است وزن یک متر مربع شیشه یکجداره که ضخامت آن 2 میلی متر است برابر با 5 کیلوگرم میباشد. همین وزن شیشه برای شیشه یکجداره با ضخامت 4 میل برابر با 10 کیلوگرم خواهد بود.

در صورتی که بتوان به صورت تقریبی اقدام به محاسبه وزن شیشه کرد میتوان برای حمل و جابجایی آن به طور صحیح برنامه ریزی نمود. همچنین با محاسبه وزن شیشه میتوان میزان فشاری که به فریم وارد میشود را تخمین زد. در جدول زیر میتوانید از وزن شیشه ها در ضخامت های مختلف مطلع شوید.

یکی از انواع شیشه هایی که باید وزن آن را جهت استفاده و قرارگیری در جای مناسب در نظر داشته باشید شیشه های بالکن میباشد. شما میتوانید در صفحه شیشه تاشو بالکن مدل های متنوع این شیشه ها را به همراه ضخامت و مشخصات شان مشاهده کنید و در صورت نیاز برای ساختمان خود مناسب ترین شیشه را خریداری نمایید.

ضخامتوزن هر مترمربع
۲ میلی متر۵ کیلوگرم
۴ میلی متر۱۰ کیلوگرم
۶ میلی متر۱۵ کیلوگرم
۸ میلی متر۲۰ کیلوگرم
۱۰ میلی متر۲۵ کیلوگرم
 ۱۲ میلی متر۳۰ کیلوگرم
چگالی شیشه سکوریت
چگالی شیشه سکوریت

چگالی شیشه سکوریت

شیشه سکوریت یکی از انواع شیشه های نشکن میباشد که در ایران با استقبال زیادی رو به رو شده است. چگالی شیشه سکوریت یکی از موضوعات مهمی است که در زمان ساخت شیشه سکوریت مورد توجه قرار میگیرد.

با انجام فرایندهایی میتوان اقدام به محاسبه چگالی شیشه سکوریت کرد و حتی چگالی آن را تغییر داد.

برای محاسبه چگالی شیشه سکوریت باید جرم و حجم آن را در اختیار داشت و باتوجه به فرمول چگالی شیشه سکوریت که از تقسیم جرم به حجم به دست میاید میتوان اینگونه برداشت کرد که با افزایش جرم چگالی افزایش پیدا میکند و با افزایش حجم چگالی کاهش پیدا میکند.

بنابراین طبق رابطه مستقیم مقدار جرم با مقدار چگالی و رابطه معکوس مقدار حجم با مقدار چگالی میتوان اقدام به تغییراتی در چگالی شیشه سکوریت کرد.

اگر نمیدانید شیشه سکوریت چیست و دارای چه ویژگی هایی است حتما مقاله شیشه سکوریت چیست را مطالعه کنید.

باتوجه به تفاوت هایی که در انواع شیشه های معمولی و شیشه های نشکن یا سکوریت وجود دارد میتوان نتیجه گرفت که تفاوت هایی در چگالی این شیشه ها نیز وجود دارد. باتوجه به آن که ضخامت شیشه های سکوریت در حین تولید افزایش میابد تا دیرتر بشکند این مورد روی چگالی آن نیز تاثیر میگذارد.

به طور کلی چگالی شیشه سکوریت در محدوده 2.42 الی 2.52 گرم بر سانتی متر مکعب میباشد.

در صورتی که به شیشه های طراحی شده علاقه دارید و میخواهید از این شیشه ها در دکوراسیون های داخلی خود استفاده کنید پیشنهاد میکنیم به صفحه شیشه اسید شور مراجعه کرده و مدل های متنوع این شیشه ها را مشاهده کنید.

میزان تحمل وزن شیشه سکوریت

برای آن که بتوان میزان مقاومت شیشه های سکوریت را سنجید میتوان از معیاری تحت عنوان تحمل وزن شیشه سکوریت استفاده کرد. میزان تحمل وزن شیشه سکوریت در واقع مقدار تحمل شیشه در برابر فشار های وارد به آن میباشد که به عنوان پارامتر تعیین شده مقاومت شیشه سکوریت سنجیده میشود.

میزان تحمل وزن شیشه سکوریت برای شیشه هایی که در کف قرار میگیرند برابر با مقدار وزنی است که میتوانند روی خود تحمل کنند و میزان تحمل وزن شیشه سکوریت برای شیشه های ایستاده مقدار وزنی است که میتواند به این شیشه ها تکیه بدهد.

هرچه ضخامت شیشه های سکوریت بیشتر شود مقاومت یا میزان تحمل آن ها نیز بیشتر میشود. به همین دلیل میتوان نتیجه گرفت که مقاومت شیشه سکوریت 10 میل بسیار بیشتر از شیشه سکوریت 4 میل میباشد.

هرچه شیشه سکوریت ضخامت بیشتری داشته باشد وزن بیشتری نیز خواهد داشت و به تبع مقاومت آن نیز بیشتر خواهد بود.

یکی از مطالب خواندنی در مورد شیشه های سکوریت نحوه برش زدن آن ها میباشد. اگر میخواهید بدانید چطور میتوان شیشه های نشکن را برش زد میتوانید مقاله برش شیشه سکوریت را مطالعه کنید.

وزن شیشه سکوریت در انواع ضخامت ها

همان طور که در قسمت بالا ذکر شد هرچه شیشه سکوریت ضخامت بیشتری داشته باشد وزن بیشتری نیز خواهد داشت. در این قسمت میخواهیم شما را با وزن شیشه سکوریت در انواع ضخامت ها آشنا کنیم تا اطلاعات جامع در مورد وزن شیشه در هر ضخامت از شیشه سکوریت کسب کنید.

جدول وزن شیشه سکوریت در انواع ضخامت ها به صورت زیر میباشد.

یکی از انواع شیشه هایی که بیشتر برای کاربردهای پژوهشی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار میگیرند شیشه کوارتز میباشند. برای مشاهده انواع این شیشه ها میتوانید به صفحه شیشه کوارتز مراجعه کنید.

ضخامت شیشه سکوریتوزن هر متر مربع
4 میلیمتر10 کیلوگرم
6 میلیمتر15 کیلوگرم
8 میلیمتر20 کیلوگرم
10 میلیمتر25 کیلوگرم
12 میلیمتر30 کیلوگرم
16 میلیمتر40 کیلوگرم
20 میلیمتر50 کیلوگرم

وزن مخصوص شیشه معمولی

وزن مخصوص شیشه معمولی یا وزن واحد در واقع مقدار نیرو گرانش وارد شده به جسم شیشه میباشد که آن را به سمت پایین میکشاند.

محاسبه وزن مخصوص شیشه سکوریت به این صورت میباشد که باید ضخامت هر متر مربع شیشه سکوریت را در عدد 2.5 که برابر با چگالی آن میباشد ضرب کرد.

بر این اساس فرمول وزن مخصوص شیشه به صورت زیر میباشد:

ارتفاع (متر) × عرض (متر) × ضخامت (میلی متر) × (2.5) (گرم بر سانتیمتر مکعب)

به طور کلی میزان چگالی شیشه ها 2.42 تا 2.52 گرم بر سانتیمتر مکعب میتواند متغیر باشد که این تغییر به دلیل ضخامت های مختلف و مواد گوناگون استفاده شده در انواع شیشه ها میباشد.

پلی کربنات یکی از مواد شفافی میباشد که در بعضی کاربردهای خاص جایگزین شیشه میشود و مقاومت بالاتری نسبت به شیشه دارد. اگر میخواهید بدانید پلی کربنات چه ویژگی هایی دارد و در چه مواقعی مورد استفاده قرار میگیرد میتوانید به صفحه پلی کربنات چیست مراجعه کنید.

چگالی شیشه معمولی

چگالی شیشه معمولی در حدود 2.42 الی 2.52 گرم بر سانتی متر مکعب میباشد که در اثر فرایندهایی در حین تولید و ایجاد تغییراتی در آن شیشه های سکوریت و نشکن را میتوان تولید کرد. مقدار دقیق چگالی شیشه معمولی بسته به نوع شیشه و ترکیبات مورد استفاده در تولید آن ممکن است متغیر باشد.

شیشه های معمولی در ضخامت های مختلف و رنگبندی های سبز، آبی، صورتی، خاکستری و برنز موجود میباشد. از این شیشه ها در چگالی های متنوع برای پنجره ساختمان های مختلف، قفسه، درب ها، ویترین ها و نرده ها استفاده میشود.

چگالی شیشه لمینت

شیشه لمینت به صورت لایه لایه ساخته شده است و از چگالی بالایی برخوردار است. به دلیل بالا بودن چگالی و چند لایه بودن، این شیشه ها به عنوان عایق صدا کاربرد دارند. چگالی شیشه لمینت معمولاً بین 2.42 تا 2.52 گرم بر سانتیمتر مکعب است اما این مقدار ممکن است بسته به نوع شیشه و مواد مورد استفاده در لمینت، متغیر باشد.

از دیگر ویژگی های شیشه های لمینت کنترل اشعه ماورا بنفش میباشد. این شیشه ها میتوانند تا 99درصد اشعه ماورا بنفش را کنترل کنند از خراب شدن وسایل در برابر نور خورشید جلوگیری کنند.

باتوجه به محبوبیت شیشه های نشکن لمینت و سکوریت در ایران در صورتی که قصد خرید و نصب این شیشه ها را داشتید میتوانید به صفحه قیمت شیشه سکوریت با نصب مراجعه کنید.

چگالی شیشه بازتابنده

شیشه بازتابنده شیشه ای میباشد که یک طرف آن پوشش فلزی قرار گرفته است و میتواند تا حدود زیادی نور خورشید را بازتاب دهد. این شیشه به صورت آیینه ای میباشد و میتوان این پوشش را روی انواع شیشه اعمال کرد.

چگالی شیشه بازتابنده در محدوده 2.4 الی 2.5 گرم بر سانتیمتر مکعب میباشد.

این شیشه ها در کنار آن که نور را بازتاب میدهند به عنوان عایق حرارتی نیز ایفای نقش میکنند و میتوانند از تغییرات دما تا حدودی جلوگیری کنند.

همان طور که اشاره شد پلی کربنات در بسیاری از کاربردها میتواند جایگزین شیشه شود و شفافیت لازم را داشته باشد. ورق های پلی کربنات در ابعاد خاصی تولید میشوند که شما میتوانید برای آشنایی بیشتر در مورد این ورق های پلی کربنات مقاله ابعاد ورق پلی کربنات را مطالعه کنید.

چگالی شیشه بیشتر است یا یخ

برای پاسخ به سوال چگالی شیشه بیشتر است یا یخ باید ابتدا چگالی هر دو ماده را بررسی نمود.

چگالی یخ برابر با 0.9 گم بر سانتی مترمکعب میباشد در حالی که چگالی شیشه بین 2.42 تا 2.52 گرم بر سانتیمتر مکعب میباشد.

بر این اساس میتوان نتیجه گرفت چگالی شیشه بیشتر از یخ میباشد.

یکی از انواع شیشه هایی که در فروشگاه همتا به صورت تخصصی به فروش میرسد و شامل گارانتی و خدمات پس از فروش میشود شیشه لاکوبل میباشد. شما میتوانید برای خرید این محصول و مشاهده انواع شیشه های لاکوبل به صفحه شیشه لاکوبل مراجعه کنید.

آیا چگالی شیشه از یخ کمتر است؟

طبق آنچه در قسمت بالا بررسی کردیم خیر چگالی شیشه بیشتر از یخ میباشد.

آیا چگالی شیشه از آب بیشتر است؟

خیر، چگالی آب برابر با 1 گرم بر سانتیمتر مکعب میباشد در حالی که چگالی شیشه در محدوده 2.42 تا 2.52 گرم بر سانتیمتر مکعب میباشد.

سوالات متداول

چگالی شیشه چیست؟

چگالی در واقع جرم حجمی یا جرم ویژه میباشد که از تقسیم جرم بر حجم به دست میاید. چگالی شیشه نشان دهنده جرمی از یک ماده در حجم معین میباشد که در وزن و حجم های مختلف این چگالی تغییراتی خواهد داشت.

نحوه محاسبه چگالی شیشه چگونه است؟

فرمول محاسبه چگالی شیشه {\displaystyle \rho ={\frac {m}{V}}\,} میباشد که چگالی با جرم شیشه رابطه مستقیم و با حجم رابطه عکس دارد و هرچه جرم بیشتر باشد چگالی بیشتر میشود و هرچه حجم بیشتر باشد چگالی کاهش میابد.

2 پاسخ
  1. امیر علی گفته:

    سلام
    وقت بخیر
    چگالی شیشه سکوریت ساده بیشتره یا شیشه سوپر کلیر؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.